66 gondozott koronavírusos egy nógrádi idősotthonban, egy Somogy megyeiben 26 pozitív ápoltat regisztráltak

  • narancs.hu
  • 2020. október 10.

Katasztrófa

Már (egy ideje) nem csak a fiatalokat érinti a járvány második hulláma.

Két helyen összesen 66 gondozott és tucatnyi dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív a Nógrád megyei bátonyterenyei idősotthonban – értesült az RTL Klub Híradója. Közülük 14-en vannak kórházban, de nem szorulnak lélegeztetésre. 17 ápoló jelenleg házi karanténban van.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Híradó úgy értesült, először szeptember 28-án lett pozitív a vírustesztje egy ottani gondozottnak. Egy bent élő pár rokona úgy nyilatkozott, hogy "a fertőzésről sem a gondozottakat, sem hozzátartozóikat nem értesítették". Így van olyan hozzátartozó, aki még mindig nem tudja, mi a helyzet az otthonban.

A Somogy megyei Barcs idősotthonának egy részlegében is megjelent a koronavírus, ott 39 lakóból 26-nak, illetve három ápolónak is pozitív lett a koronavírus tesztje. A gondozottak közül négyen vannak kórházban, egyikük állapota kritikus a Híradó értesülése szerint.

A lead-kép illusztráció. Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Bányai Kelemen Barna hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.