A hét vége felé meglehet az 5,5 millió beoltott

  • narancs.hu
  • 2021. június 28.

Katasztrófa

A hétvégén több mint 113 ezren kapták meg a második oltásukat.

A koronavírus adatok közlésének új rendje szerint mint ismert, hétvégén nem szolgáltatnak információt, így a hétvégi összesített adatok szerint 5 468 205 fő kapta már meg az első koronavírus elleni oltását, közülük 4 842 148 fő már a második dózist is megkapta. Vagyis csupán valamivel több mint félmillió a különbség az első és a második oltását megkapottak száma között, pontosan 626 057 fő.

Az elmúlt hét adatai szerint úgy tűnik, a hét vége felé meglehet az 5,5 millió beoltott. Akkor újabb korlátozó intézkedés lép életbe a kormány közlése szerint. A múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy az újabb oltottsági mérföldkőnél el lehet dobni a maszkokat, mert megszűnik a kötelező maszkhasználat, de nem kell majd például védettségi igazolvány azoknak, akik éttermekbe, fürdőkbe, szállodákba és strandokra akarnak menni.

A hétvégén összesen 132 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 042 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 22 127 tesztet végeztek el a legutóbbi adatközlés óta.

Elhunyt 9 beteg, így az elhunytak száma 29 989 főre emelkedett.

157 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. 

A gyógyultak száma folyamatosan jelenleg 738 391 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 39 662 főre csökkent. 

(koronavirus.gov.hu)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk