A Rodoszon lévő 400 magyar közül senki sincs életveszélyben

  • narancs.hu
  • 2023. július 23.

Katasztrófa

Egy magyar sincs életveszélyben az erdőtűz által sújtott Rodoszon - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap közösségi oldalán.

Menczer Tamás azt írta: jelenleg az az athéni magyar nagykövetség 110 magyarral van kapcsolatban, ők regisztráltak konzuli védelemért. Az utazási irodák tájékoztatása alapján a magyarok összlétszáma nagyságrendileg 400 körülire tehető – tette hozzá.

A jelenlegi információk szerint 91 magyart érint az evakuáció, de a szám folyamatosan változik. A nagykövetség minden elérhető információval ellátja őket.

A görög hatóságok tájékoztatása szerint az evakuáló buszok a sziget minden részéről el tudnak jutni a reptérre, és a hatóságok mindenkinek biztosítanak transzfert, aki el kívánja hagyni a szigetet. Emellett a komp- és hajóközlekedés is zavartalan Athén felé.

Menczer Tamás a bejegyzésben közölte a görög válságkezelési osztály csak külföldieknek fenntartott telefonszámait: 0030-210-368-1259 és 0030-210-368-1350.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.