Árokba zuhant egy busz húsz utasával Alsónemesapátinál

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. október 13.

Katasztrófa

Frontálisan ütözött egy szabálytalanul előző személyautóval. Öten súlyos sérülést szenvedtek. 

Összeütközött egy autóbusz és egy személykocsi a 76-os főút 47-48-as kilométere között. A busz az árokban, az oldalára borulva állt meg. Az Alsónemesapátinál történt balesetnél a zalaegerszegi és pacsai hivatásos tűzoltók a Zala megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával avatkoznak be. A rajok áramtalanítottak, kiszabadították a személykocsi utasait. A helyszínre több mentőt is riasztottak – közölte a katasztrófavédelem.

Vasárnnap már arról adott tájékoztatást Sznopek Veronika, a Zala megyei rendőrség szóvivője, hogy 18 sérültje van a balesetnek. Mint kiderült, egy személyautó és az autóbusz frontálisan ütközött, öten súlyos sérülést szenvedtek. 

A személyautó kocsisort előzött a település közelében, de a manővert nem tudta befejezni, és frontálisan összeütközött a szemben szabályosan közlekedő autóbusszal. A menetrend szerinti járat az ütközés miatt az út menti árokban az oldalára borulva állt meg, a személyautó összeroncsolódott.

A buszon 38 ember utazott, közülük 16-an sérültek meg, ebből négyen súlyosan, míg a személyautóban utazó két embert is kórházba szállították, annak sofőrjét ugyancsak súlyos sérülésekkel. A személyautót egy 20 éves férfi vezette, aki a tiltó tábla ellenére előzött az úton.

A busz utasait zalaegerszegi és pacsai hivatásos tűzoltók mentették ki a járműből, a gépkocsiban utazó két embert pedig feszítővágóval tudták kiszabadítani. A helyszínre számos mentőautó érkezett. A járműforgalom csak vasárnap kora reggel indulhatott újra ezen a szakaszon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk