Az interneten regisztráltak, levélben értesítették őket az oltásról

  • narancs.hu
  • 2021. február 16.

Katasztrófa

Csatoltak egy hozzájáruló nyilatkozatot is.

Többen levelet kaptak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) a koronavírus elleni oltással kapcsolatban, ami azért meglepő, mert a levelet postai úton kézbesítették nekik, pedig az interneten regisztráltak és elektronikus formában nem értesítették őket a fejleményekről, írja a hvg.hu az olvasóiktól kapott levelekre hivatkozva.

A levél az alábbi módon kezdődik:

"Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy az oltási program új szakaszba lépett. Ebben a szakaszban legidősebb honfitársaink és azon 60 év alatti állampolgárok kaphatják meg a vakcinát, akik különösen kitettek a vírus kockázatának korábbi, vagy meglevő betegségei kapcsán. Nyilvántartásunk szerint Ön is ebbe a csoportba tartozik, így hamarosan élhet az oltás lehetőségével".

A levélben közölték, hogy a pontos időpontot és helyszínt majd a háziorvosuk fogja közölni velük. Csatoltak továbbá egy hozzájáruló nyilatkozatot, amit majd az oltáskor kell odaadni az orvosnak. A nyilatkozatban érdeklődnek a páciens krónikus betegségeiről, arról, hogy szed-e valamilyen gyógyszert, várandós-e, volt-e korábban anafilaxiás reakciója.

A lap úgy tudja, hasonló levelet kaptak azok a 82 év felettiek is, akik regisztráltak a koronavírus elleni vakcinája.

Figyelmébe ajánljuk