Koronavírusos volt, de motorbalesetben hunyt el a magyar férfi Phuketen

  • narancs.hu
  • 2020. április 6.

Katasztrófa

A helyi sajtóhírek szerint a férfit korábban műtötték.

A helyi sajtóhírek szerint egy 25 éves magyar férfi is elhunyt koronavírus-fertőzésben a thaiföldi Phuket szigetén - írja a 444.hu.

A turistaparadicsomyban több, mint 100 koronavírusos esetet tartanak számon, az elhunyt magyar állampolgárt a 88.-ként azonosították. A 25 éves férfi a hírej szerint korábban műtéten esett át, így vélhető, hogy más betegsége is volt a víruson kívül.

A beszámolók szerint a férfi március 26-án lett beteg, és közeli kontaktjait - 35 főt - is veszélyeztettnek tartják, ezért megkezdték felkutatásukat. A magyar férfi a hírek szerint november óta tartózkodott Thaiföldön.

Frissítés:

A Külgazdasági és Külügyminisztériuma 444.hu megkeresésére elmondta, hogy a bangkoki magyar nagykövetség beszámolója alapján az érintett magyar állampolgár március 25-én súlyos motorbalesetet szenvedett. Bár a kórházban a vizsgálatok során Covid-19 betegséget is diagnosztizáltak nála, "a hivatalos szakvélemény szerint" az őt ért súlyos sérülések jelentették a halál okát.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.