Egy kültéri lámpánál keletkezett elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Barlangfürdőben

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 8.

Katasztrófa

Három héttel ezelőtt még nem észleltek rendellenességet a szakemberek Miskolctapolcán.

A tűzvizsgáló elsődleges tájékoztatása szerint a miskolctapolcai Barlangfürdőben keletkezett tűz oka elektromos zárlat, amelyet egy teraszon lévő kültéri lámpa okozhatott – tudta meg a BOON.

Szeptember 6-án este 7 óra után, közvetlenül zárás után keletkezett tűz a Miskolctapolca Barlangfürdő terápiás részlegében. A lángok átterjedtek a főépület tetőszerkezetére is. A tető sajátosságai és a rendkívüli forróság nehezítette az oltást. A munkálatokban tíz járművel negyven tűzoltó vett részt, a miskolciak mellett Kazincbarcikáról, Tiszaújvárosból és Mezőcsátról érkeztek tűzoltók. A lángokat éjfél után sikerült eloltani, illetve a közeli erdőre való továbbterjedését megakadályozni, de hajnali 4-5 óráig tartottak az utómunkálatok. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálója azonnal megkezdte a tűz okainak megtalálását. A tűzvizsgáló elsődleges tájékoztatása szerint a keletkezett tűz oka elektromos zárlat, amely egy teraszon lévő kültéri lámpánál keletkezhetett.

Németh Judit, a Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője szombaton délelőtt azt mondta, hogy három héttel ezelőtt vizsgálták meg a szakemberek a fürdő elektromos hálózatának és berendezéseinek állapotát és – elsődleges információk szerint – nem találtak rendellenességet.

Miskolc még regnáló és új polgármestere közösen tartott sajtótájékoztatón tettek ígéretet a fürdő újjáépítésére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk