Miskolc megválasztott kormánypárti polgármestere azt ígéri, újjáépítik a leégett barlangfürdőt

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Katasztrófa

A barlangfürdő tetőszerkezete teljesen leégett. 

Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt – mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján. A barlangfürdő tetőszerkezete teljesen leégett.

Tóth-Szántai József (Pont Mi Egyesület-Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a rekonstrukciós munkálatok során végig kell gondolni, miként tudják még szebbé és jobbá tenni a fürdőt.

Leszögezte, a biztosításon felül kormányzati segítségért fog fordulni, mert kieső turisztikai bevételekről, illetve az ott dolgozó emberekről van szó. A borsodi vármegyeszékhely megválasztott vezetője nyugalomra intett mindenkit és közölte, most a szakértői vizsgálatok következnek és csak utána tudják megállapítani a tűz okát és a keletkezett károkat. Veres Pál, Miskolc hivatalban lévő polgármestere azt mondta, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a helyszínen.

 
Tóth-Szántai József megválasztott polgármester (b) és Veres Pál polgármester sajtótájékoztatót tart a Miskolctapolcai Barlangfürdő épülete előtt 2024. szeptember 6-án. A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület az előző napon este kigyulladt, a tetőszerkezet teljes terjedelmében égett.
Fotó: MTI/Vajda János
 

Hozzátette, hogy a jövő héten egy számlaszámot is létrehoznak majd, ahová bárki elküldheti felajánlását. A városvezető hozzátette, a turistákat más miskolci fürdőkben tudják fogadni és igyekeznek azokat is ellátni, akiknek már foglalásuk van.

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, gondoskodnak a munkavállalókról és átszervezésekkel biztosítják azt, hogy ne szűnjenek meg a munkahelyek. Újságírói kérdésre elmondta, hogy az épületben három héttel ezelőtt tartottak elektronikai felülvizsgálatot. A hivatalos dokumentációt erről még nem látta, de a szakemberek mindent rendben találtak.  A Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezete pénteken este gyulladt ki és teljesen leégett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk