Egyiptomban is megjelent a koronavírus

  • narancs.hu
  • 2020. február 15.

Katasztrófa

Egy külföldi fertőzöttről van szó.

Az egyiptomi hatóságok megerősítették azokat az értesüléseket, amelyek szerint találtak egy koronavírussal fertőzött beteget az országban. A kairói egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint egy külföldi fertőzöttről van szó, állampolgárságát azonban  nem említették. A tájékoztatásból az sem derült ki, honnan érkezett Egyiptomba. A beteget elkülönítőben ápolják, a koronavírus tünetei egyelőre még nem jelentkeztek rajta.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint eddig még nem mutatták ki a COVID-19 koronavírust Afrikában.

Az első arab ország, ahol megjelent a koronavírus, az Egyesült Arab Emírségek volt. Január végén négy fertőzöttet jelentettek, időközben a számuk tovább nőtt.

Február 14-én 143 ember halt bele Kínában a tüdőgyulladásos vírusfertőzésbe, közülük 139-en Hupejben. A halálos áldozatok száma így összesen 1523-ra emelkedett Kínában. Pénteken 2641 új beteget regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma 66 492-ra nőtt. Az új megbetegedések túlnyomó többségét is Hupejben jegyezték fel, ahol újabb 2420 embernél mutatták ki a vírust. De azt is közölték, hogy a fertőzöttek közül 8096-an meggyógyultak, és el is hagyhatták a kórházat, közülük 1523-an pénteken.

Figyelmébe ajánljuk