Elsüllyedt egy turistahajó Olaszországban, legalább hárman meghaltak

  • narancs.hu
  • 2023. május 29.

Katasztrófa

A baleset a rossz időjárás és az erős szél miatt történt.

Legalább három ember meghalt, miután az észak-olaszországi Maggiore-tavon az erős szélben elsüllyedt egy turistákat szállító hajó – írja az Ansa olasz hírügynökség értesüléseire hivatkozva a Telex.

A hajó vasárnap este borult fel Sesto Calende és Arona települések között. Az olasz tűzoltóság közlése szerint húsz embert mentettek ki a vízből, nekik nincsenek súlyos sérüléseik, egy embert azonban továbbra is keresnek. Több mentőautó és egy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett a tó déli részénél, a keresésben mentőbúvárokat is bevetettek.

Attilio Fontana, Lombardia régió elnöke szerint a „nagyon súlyos incidens” a rossz időjárás miatt következett be. A La Repubblica hírportál szerint a bérelt hajó 25 embert szállított, akik egy születésnapi partin vettek részt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk