Felborult és letarolt egy villamosmegállót egy tűzoltóautó Szegeden

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 25.

Katasztrófa

A balesetnek sérültjei is vannak, ennél egyelőre többet nem tudni.

Összeütközött egy személyautó és egy teherautó Szegeden, a Rókusi körút és a Szatymazi utca kereszteződésében – közölte a Katasztrófavédelem vasárnap.

A teherautó egészen pontosan egy épp esethez siető tűzoltóautó volt, amely a balesetben felborult, és a közeli villamosmegállóba csapódott, a földdel egyenlővé téve annak esőbeállóját és korlátját – írja a szegeder.hu. Azt egyelőre nem tudni, hogy várta-e éppen valaki a villamost.

Az eset háromnegyed négy körül történt, az egyik szegedi Facebook-csoportban egy nő azt írta, „megkülönböztető jelzést használó tűzoltó autónak nem adták meg az elsőbbséget”. A balesetnek sérültje, sérültjei is vannak, erről egyelőre azonban nincs bővebb információ, de levélben kerestük az Országos Mentőszolgálatot. A balesethez öt mentőautó érkezett.

A Katasztrófavédelem közlése szerint a műveleti szolgálat irányítása mellett a szegedi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt teljes szélességében, mindkét irányban lezárták, a 2-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak.

A lap azt írja, 2007-ben ugyanebben a kereszteződésben történt már egy kísértetiesen hasonló baleset: akkor is egy tűzesethez riasztott, szirénázó tűzoltóautó elé hajtott ki egy autó, amiben egy akkor a hatvanas éveiben járó szegedi házaspár utazott. Nyolcan sérültek meg, az intenzív osztályra került idős páron kívül három tűzoltó könnyebben, három súlyosan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk