Görögországban magánorvosokat vezényelnek át az állami kórházakba

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 20.

Katasztrófa

Olyan intézményekbe, amelyek túlterheltek a koronavírus miatt. 

Görögországban 85 magánorvos kapta meg pénteken a minisztériumi utasítást, hogy vegyen részt a betegek ellátásában a koronavírus-járvány miatt túlterhelt állami kórházakban. 

A kormány csütörtökön megjelent rendelete szerint egyelőre egy hónapon át magánorvosoknak is részt kell venniük az állami ellátásban az ország északi részén, ahol a kórházak túlterheltsége különösen súlyos. Az utasításokat a rendőrség kézbesítette, az orvosoknak szombat reggeltől kell munkába állniuk a kijelölt kórházakban – jelentette az állami rádió. 

Azok a magánorvosok, akik nem tesznek eleget az utasításnak, akár három év börtönnel is sújthatók – írta a dpa hírügynökség görög jogi szakértőkre hivatkozva. 

A kormány november elején már tett közzé egy felhívást, hogy magánorvosok önkéntesen és ideiglenesen vegyenek részt az állami ellátásban, de akkor csak körülbelül negyvenen jelentkeztek a feladatra. A kórházi orvosok szövetsége szerint az állami egészségügyből még legalább százötven orvos hiányzik az ellátás biztosításához. 

Kedves Olvasónk! 

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért! 

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. 

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. 

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

Figyelmébe ajánljuk