Gulyás Gergely a Facebookon hozta nyilvánosságra a magyar vakcinaszerződéseket

  • narancs.hu
  • 2021. március 11.

Katasztrófa

Délelőtt még ígéret volt, délután megosztás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón többek között arról is beszélt, hogy a szerdai kormányülésen lefolytatott megbeszélés alapján jutottak, hogy az eddigi vakcinabeszerzések közül az orosz és a kínai oltóanyag beszerzésére vonatkozó szerződéseket 24 órán belül nyilvánosságra hozzák. Mégpedig azért, hogy erősítsék a bizalmat a vakcinák iránt. Gulyás megjegyezte, hogy így tennének a Brüsszel által kötött vakcinaszerződésekkel is, mert, mint kiemelte, „a magyar kormány nyilvánosságpárti”, ám az EU megtiltja, hogy azokat nyilvánosságra hozzák. De a kormány mindent megtesz elmondása szerint, a Bizottsághoz fordul, hogy nyilvánosságra lehessen hozni azokat a szerződéseket is.

A miniszter a délután folyamán ígéretének eleget is tett, mégpedig a hivatalos közösségi oldalán keresztül.

A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai...

Posted by Gulyás Gergely on Thursday, March 11, 2021
 

„A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai és az orosz szerződéseket, továbbá arra kérjük az Európai Bizottságot is: hozzák nyilvánosságra a Brüsszel által kötött szerződéseket!” – írta a 30 befotózott lapból álló posztban a miniszter.

Figyelmébe ajánljuk