A velencei karneválon járt a Gyömrőről kórházba vitt nő

  • narancs.hu
  • 2020. február 28.

Katasztrófa

Lázasan ment a háziorvoshoz, azonnal kórházba vitték.

Koronavírus gyanújával vittek kórházba egy gyömrői nőt – írja a Blikk a signaltv.hu helyi hírportál alapján.

Azt írták, az egyik gyömrői háziorvosi rendelőből vttek kórházba mentővel egy középkorú nőt csütörtökön délután. A mentőszolgálatot a körzeti orvos hívta, miután a beteg több, a koronavírusra jellemző tünetet produkált, és pár napja jött haza Olaszországból.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a Blikknek megerősítette ezt, és azt közölte, fertőzés gyanúja miatt hívták a mentőket, a kórházba szállítás során a személyzet a protokollnak megfelelően egyéni védőfelszereléseket használtak.

A lap úgy tudja, a nő a velencei karneválon vett részt, ahonnan vasárnap ért haza, majd lázasan kereste fel a háziorvosát, aki a tüntetek és az utazása miatt azonnal értesítette a mentőket.

A protokoll szerint most kéthetes megfigyelés és speciális vizsgálatok várnak rá.

Koronavírus: egy USA-ból hazaérkezett beteget vizsgálnak Ajkán fertőzés gyanújával

Koronavírus-gyanúval vizsgálhatnak egy beteget az ajkai Magyar Imre Kórházban. Hivatalos információ egyelőre nincs. A hírt hivatalosan még nem erősítették meg lapunknak, de értesülésünk több egymástól független forrásból származik. Csütörtök délelőtt az alábbi komment jelent meg az Ezt láttam Veszprémben Facebook-csoportban: „Nem pánikkeltés, de nem hivatalosan van 2 Veszprémből odaszállított gyanús beteg az ajkai kórházban."

Figyelmébe ajánljuk