Hazai hírességek valódi párbeszédet akarnak a járványkezelésről!

  • narancs.hu
  • 2021. november 18.

Katasztrófa

Lovasi András, Feldmár András, Thuróczy Szabolcs, Kispál András és még sokan mások.

"2020-21, de talán a következő évek, évtizedek legfontosabb kérdése, hogy mennyiben voltak hatékonyak, indokoltak és helyesek a járványra adott válaszok. Egy betegség is lehet veszélyes, azonban egy félrekezelt járvány a teljes társadalom számára okozhat alapvető és sok esetben visszafordíthatatlan károkat. Itt az ideje új mederbe terelni a járványkezelésről szóló párbeszédet" -  olvasható a Párbeszédet a járványkezelésről Facebook-oldal nyilatkozatában.

A következőket szögezik le:

"A diskurzusban, az érveken alapuló vitában hiszünk. Senki sem az igazság egyedüli birtokosa. Az ellentmondást nem tűrő kinyilatkoztatás sem a tudomány hangja, hanem a szektáké."

"Az elmúlt másfél év intézkedései aggasztóan infantilizáló hatásúak. Az egyéni felelősségvállalás és a tudatos cselekvés felől egyfajta kiskorú-alattvalói viselkedés felé terelik az embereket..."

"Nem csak a járványnak, de a járványkezelésnek is vannak áldozatai."

"Az egészségügy folyamatos készültségi helyzete miatt elmaradó orvosi kezelések hozzájárultak a magyar lakosság egészségügyi állapotának további romlásához, miközben hazánk kedvezőtlen halálozási mutatói minden bizonnyal sokkal inkább az egészségügyi rendszer krízisének és a lakosság egészségügyi helyzetének tudhatók be, mintsem annak, hogy nem hoztunk még korábban, még hosszabb időre, még drasztikusabb intézkedéseket."

"Fejezzük be a szellemi polgárháborút!"

"Gyakoroljanak önkritikát a járványról nyilatkozók!"

"Hiszünk a tudományban, a tudomány azonban nem tévedhetetlen. Legfőképpen pedig nem vallás."

"Senki ne használjon önkényesen kiragadott adatokat politikai vagy üzleti pozíciója megerősítésére."

"Csak szükséges és arányos korlátozásokat fogadjunk el!"

"Ne ragadjunk örökre a veszélyhelyzetben!"

Az aláírók között van Feldmár András pszichoterapeuta, Lovasi András zenész, Réz András filmesztéta., dr. Sándor Judit  jogász, bioetikus, Thuróczy Szabolcs színész, Czukor Balázs színész , rendező, Czutor Zoltán dalszerző-előadó, Kispál András  zenész, Nagy Zsolt színész, Németh Juci  énekesnő, dr. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, Szandtner Anna színész, Szinetár Dóra színész, Kerekes Viktória színész, dr. Konok Péter történész és Makranczi Zalán színész.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk