Jelentősen megugrott az új fertőzöttek száma, több hete volt közel annyi, mint most

  • narancs.hu
  • 2022. január 10.

Katasztrófa

14 655 új fertőzöttet azonosítottak. Meghalt 167 beteg.

A hétvégi összesített adatok szerint 6 292 759 fő kapta már meg az első koronavírus elleni oltását, közülük 6 027 578 fő már a második, 3 286 577 fő pedig már a megerősítő harmadik vakcinátt is felvette. Úgy tűnik, a januári első oltási akciónak köszönhetően megnőtt az oltást felvevők száma is: 14 404 fő vette fel az első oltást, 21 400 a másodikat és 68 853 a harmadikat. Az ezt megelőző héten például péntekről hétfőre pár százan vették fel az első és a második oltást, míg közel 2 ezren a harmadikat.

Az elmúlt három nap alatt 14 655 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 297 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Több hete volt ilyen magas az új fertőzöttek száma. Vélhetően az omikron terjedése, az ötödik hullám beindulása miatt jelentősen megnőtt az új fertőzöttek száma. 73 614 tesztet csináltak az elmúlt napokban, a pozitív tesztek aránya 19,9 százalék.

Az aktív fertőzöttek száma pedig 111 895 főre emelkedett. 

Elhunyt 167 beteg, így az elhunytak száma 39 947 főre emelkedett.

2931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 281-en vannak lélegeztetőgépen – ezen számadatok tovább csökkentek.

A gyógyultak száma jelenleg 1 145 770 fő.

(koronavirus.gov.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.