Kigyulladt a Dél-afrikai Köztársaság parlament épülete Fokvárosban

  • narancs.hu
  • 2022. január 2.

Katasztrófa

A lángokat még nem sikerült megfékezni. A tűz miatt repedések keletkeztek az épület falain.

Hatalmas tűz keletkezett vasárnap reggel a Dél-afrikai Köztásaság parlament épületében Fokvárosban. "A tető kigyulladt, és a nemzetgyűlés épülete is lángokban áll" – mondta Jermaine Carelse, a Fokvárosi Tűzoltóság és Mentőszolgálat szóvivője, aki erősítést kért a helyszínre. "A tüzet nem sikerült megfékezni, és repedések keletkeztek az épület falain" – tette hozzá.

A helyszínen készített videófelvételeken az volt látható, hogy a város központjában lévő épületből sötét füst száll az ég felé. A füstfelhő messziről is látható.

A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére – közölte a helyi médiával Carelse. A tűzben, amelyet a biztonsági őrök jelentettek, nem sérültek meg emberek. Több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik - mondta.

Tavaly áprilisban a tengerparti városra néző Asztal-hegyen tűz ütött ki, és elpusztította a tekintélyes Fokvárosi Egyetem könyvtárának egy részét.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk