Koronavírus: 1249 új fertőzöttet azonosítottak, elhunyt 10 beteg

  • narancs.hu
  • 2021. október 15.

Katasztrófa

Tovább romlottak az adatok.

1249 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 833 115 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

  • Elhunyt 10 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 351 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma jelenleg 790 646 fő.
  • Az aktív fertőzöttek száma 12 118 főre emelkedett.
  • 800 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 124-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 919 930 fő, közülük:

  • 5 694 336 fő már a második oltását is megkapta,
  • 973 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Arról, hogy a negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, még Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt pénteki rádióinterjújában. Sőt, annak ellenére, hogy a kormány továbbra sem látja szükségesnek a maszkhordás kötelezőségének visszaállítását, azt is elmondta, néha ő is felveszi a maszkot. 

A közleményben továbbra is hangsúlyozzák, hogy az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.  A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.