Koronavírus: 215-en haltak meg az elmúlt 24 órában

  • narancs.hu
  • 2021. december 9.

Katasztrófa

7310 új fertőzöttet regisztráltak.

Elhunyt 215 beteg, az elhunytak száma 36 263 főre emelkedett.

7310 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 176 038 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A gyógyultak száma jelenleg 955 248 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 184 527 fő.

7119 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 579-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6 171 489 fő, közülük 5 878 951 fő már a második oltását is megkapta.

2 864 506 fő a harmadik oltást is felvette.

A kormány újabb egy héttel meghosszabbította az Oltási akciót, így december 12. vasárnapig továbbra is akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között. A kórházak december 12. vasárnapig  megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.   Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.  

Szerdán megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához. A szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt email címmel rögzíthetik a gyermeket. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) november végén engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től. A gyermekek oltása az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál fog történni - írja a kormány tájékoztatási oldala.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?