Az oltási regisztráció eltörlését kéri a Magyar Orvosi Kamara

  • narancs.hu
  • 2021. december 10.

Katasztrófa

Mert az csak hátráltatja az oltakozást. Például teljesen felesleges minden 5 év feletti gyereknek külön e-mail-címet létrehozni

Az oltási regisztrációs kötelezettség eltörlését, valamint 18 év alattiak esetében a szülőnél regisztrált e-mail-cím elfogadását és e-mail-cím helyett a taj-azonosító bekérését javasolja a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az Operatív Törzsnek küldött levelében.

Azt írják, azzal, hogy megnyílt a 12 év alattiak oltásának lehetősége, ismét előkerült az oltási regisztráció nehézkességének kérdése, nevezetesen az e-mail-cím megadásának problémája, hisz' a gyerekek oltási regisztrációja során a szülőnek kell megadnia e-mail-címet, ami ráadásul nem lehet ugyanaz, mint a saját regisztrációjánál volt. Vagyis minden gyerek számára létre kell hozni egy külön e-mail-címet, ha a szülőnek nincs több.

A MOK szerint az oltási akcióhetek tapasztalatai is alátámasztják, hogy a regisztráció eltörlése rendkívül pozitív hatással van az oltási hajlandóságra, hisz' elhárul egy adminisztratív teher, akadály az oltások felvétele elől.

(Magyar Orvosi Kamara)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk