Koronavírus: emelkedik az új fertőzöttek száma

  • narancs.hu
  • 2021.09.17 09:41

Katasztrófa

Elhunyt 5 beteg, 353-an vannak kórházban.

479 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 817 159 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 beteg, így az elhunytak száma 30 123 főre emelkedett. Mindez a hivatalos koronavírus-oldalon olvasható.

A tájékoztatás szerint az aktív fertőzöttek száma 7259 főre nőtt. 353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 855 039, közülük 5 564 586 fő már a második oltását is megkapta, 590 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

A csütörtöki adatokkal összevetve megállapítható, hogy kissé emelkedett az új fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma (a tegnapi adat 458, illetve 343 volt).

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt, biztosan lesz negyedik hullám, a kérdés csak az, hogy milyen súlyos lesz, és ez attól függ, hogy hányan oltatják be magukat. Ugyanakkor közölte azt is, a maszk, a karantén nem oldja meg a problémákat, csak az oltás. A kormányfő szerint a leggyorsabb oltási program Magyarországon volt, ám arra már nem tért ki, hogy az átoltottság tekintetében hazánk le van maradva az EU átlagához képest.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk