Európában másodikak vagyunk a halálozási listán

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 18.

Katasztrófa

Az egymillió lakosra jutó, koronavírus-fertőzésben elhunyt emberek száma Bosznia-Hercegovinában két napja magasabb, mint Magyarországon. Ez így már az MTI-nek is hír.

Európában Bosznia-Hercegovina áll annak a listának az élén, amelyet a koronavírus-fertőzésben elhunyt emberek egymillió lakosra vetített száma alapján állítottak össze. A nyugat-balkáni államban egymillió lakosra 3 ezer 134 haláleset jut – írta a Magyar Távirati Iroda, a Klix.ba bosnyák hírportál beszámolója alapján.  Ez világviszonylatban is magas szám, mert csak Peruban halt meg eddig arányaiban több ember a járvány következtében, egymillió lakosra vetítve 5 ezer 934. 

A boszniai járványhelyzet az MTI szerint azért lehet ilyen súlyos, mert a tömeges oltás viszonylag későn kezdődött el, és nem is nagyon érdeklődnek az emberek a vakcina iránt.

A hír szerint a járvány összes halálos áldozatának száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 34-gyel 7698-ra, Koszovóban 19-cel 2878-ra, Észak-Macedóniában 29-cel 6397-re, Montenegróban tízzel 1832-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 32-vel 10 135-re növekedett.

A 24.hu hívta fel a figyelmet arra, miért érdekes az MTI közleménye: az egymillió lakosra vetített halálozás tekintetében Magyarország Európában a második. Míg Bosznia-Hercegovinában 3 ezer 134, nálunk 3 ezer 128 elhunyt jut egymillió lakosra, ez azonban nem szerepel a közleményben.

 
A táblázat forrása: 24.hu
 

 

Két nappal ezelőtt még Magyarország állt rosszabbul ezen a téren Európában. És áprilisban még rosszabbul álltunk.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk