Koronavírus: három nap alatt 3274 új fertőzött

  • narancs.hu
  • 2021. október 18.

Katasztrófa

51-en haltak meg, közel ezren vannak kórházban.

A koronavírus tájékoztató oldal az elmúlt három nap adatait közölte hétfő reggel. E szerint 3274 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 836 389 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51 beteg, így az elhunytak száma 30 402 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 13 989 főre nőtt. 908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen. 

A legutóbbi, pénteki közléshez képest három nap alatt az elhunytak száma ugrott meg: pénteken 10 elhunytat jelentettek, a számuk a hétvége alatt több mint az ötszörösére nőtt. Szintén nagyobb emelkedést mutat a kórházi ápolásra szorulók száma. Míg a pénteki adat szerint 800-an voltak, addig három nap alatt több mint százan kerültek kórházba.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb azt mondta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban,"ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy a maszk megvéd bennünket. Nem véd meg bennünket, csak az oltás". Ez arra utal, hogy a kormány továbbra sem tervez védekező intézkedéseket.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk