Koronavírusos az izraeli miniszterelnök

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. március 28.

Katasztrófa

Naftali Bennett egyelőre jól érzi magát és otthonról dolgozik.

Megfertőződött koronavírussal Naftali Bennett izraeli miniszterelnök - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfő reggel.

  "A kormányfő jól érzi magát, és otthonából folytatja a napirend szerinti munkáját" - közölte hivatala. Bennett hétfő délelőtt helyzetértékelést tart távmunkában a vasárnap esti haderai terrortámadást követően a védelmi miniszter, a belbiztonsági miniszter, a vezérkari főnök, a Sin Bet belbiztonsági szolgálat vezetője, és más biztonsági vezetők részvételével.

Az egészségügyi minisztérium honlapja szerint több mint 41 ezer teszt elvégzésével 9857 új vírushordozót azonosítottak, 23,77 százalékos pozitivitási aránnyal. Jelenleg 71 575 aktív fertőzöttet tartanak nyilván Izraelben, mellettük 31 122-en vannak házi karanténban, mert fertőzöttel érintkeztek.

 A tárca vasárnapi adatai szerint jelenleg a kórházakban fekvő 792 beteg közül 287-nek súlyos az állapota, 116-an lélegeztetőgép segítségére szorulnak, és 19-en műtüdővel lélegeznek.

 Izraelben a fertőzési együttható (R) több hetes folyamatos emelkedés után ismét csökkenni kezdett vasárnap pedig 1,36-ot számítottak, noha néhány napja még 1,43 volt. Ez azt jelenti, hogy  100 vírushordozó 136 embernek adja át a fertőzést.

A koronavírus-járvány kezdete óta 3 864 155 fertőzöttet regisztráltak a hatóságok a mintegy 9,4 millió lakosú országban.

Izraelben jelenleg 161 település továbbra is az "erősen fertőzött" kategóriában van, 20 helység minősül közepesen, 40 pedig enyhén fertőzöttnek, és 59 települést soroltak a járvány által jelenleg alig vagy egyáltalán nem érintett kategóriába.

 Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.