Levélben kér segítséget Gulyás Gergelytől a Magyar Szolárium Egyesület

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. március 18.

Katasztrófa

Mint írják, a lezárás csődbe taszíthatja a hazánkban rendkívül népszerű szolgáltatási szektort.

 

Miközben a kormány egy teljesen értelmetlen online konzultációt pörget ki tudja mennyi pénzből, az országban egyre nagyobb az elkeseredés a lezárás katasztrofális hatásai miatt. Éppen mai hír volt, hogy idén is elmarad több jelentős nyári fesztivál, közben pedig a napi halálozási szám rekord magasságba emelkedett.

Délután egy újabb szektor fordult kétségbeesetten a kormányhoz segítséget kérve, mégpedig a szoláriumosok.

Az MTI-nek eljuttatott levelükben úgy fogalmaznak, a lezárás „csődbe taszíthatja a hazánkban rendkívül népszerű szolgáltatási szektort”. Mint írják: „Az MSZE elnöke sok száz vállalkozás nevében fordult a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez annak érdekében, hogy az egészségügyi vészhelyzet enyhülésekor az első körös döntések során változtassanak a szoláriumok kötelező és teljes zárva tartásán.”

Felidézik Müller Cecília egy tavaly áprilisi sajtótájékoztatóját is, ahol az országos tisztifőorvos úgy nyilatkozott: „a szoláriumban nem jelenik meg tömeg, nem jelenik meg csoportosulás, hiszen időpontra jelentkeznek be a vendégek, és még a járvány mentes időben is kötelező a teljes fertőtlenítés, ezért a szoláriumozás nem jelent többletkockázatot”.

Az MSZE levele szerint a korlátozások enyhítésével „több száz vállalkozás, több ezer munkavállaló és magyar család számára megteremthető lenne a válság átvészelése,

valamint ez a szolgáltatás a jelenlegi komor hangulatban nagy mértékben javíthat a felhasználók életminőségén és mentális közérzetén.”

Figyelmébe ajánljuk