Figyelem, ma este nyolckor zárul az újranyitásos konzultáció!

  • narancs.hu
  • 2021.03.18 18:31

Fekete Lyuk

Rendkívül időszerű ez most.

Az MTI hívja fel rá a figyelmet, hogy közösségi oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszél, csütörtökön este 8 órakor zárul az újraindításról szóló online konzultáció, amit a szóvivő szerint már több mint félmillióan kitöltöttek, de most még mindenki beleszólhat az újraindítás lépéseibe.

 

Még kitölthető az újraindulásról szóló online konzultáció

⏰ Ma este nyolc órakor zárul az újraindításról szóló online konzultáció, amit már több mint félmillióan kitöltöttek, de most még mindenki beleszólhat az újraindítás lépéseibe. Ugyan még a járványhelyzet legnehezebb napjait éljük, de ahogy haladunk előre az oltással, úgy az újraindításra is készülünk. Az újraindítás idejét a szakemberek mondják meg, de nekünk is lehetőségünk van befolyásolni annak ütemét, vagy azt is például, hogy a védettségi igazolvány milyen jogosultságokkal járjon. 💻 A vakcinainfo.gov.hu oldalon még kitölthető a hét kérdésből álló kérdőív. Számítunk mindenki véleményére!

Posted by Szentkirályi Alexandra on Thursday, March 18, 2021

Mint a kormányszóvivő mondja: „Ugyan még a járványhelyzet legnehezebb napjait éljük, de ahogy haladunk előre az oltással, úgy az újraindításra is készülünk. Az újraindítás idejét a szakemberek mondják meg, de nekünk is lehetőségünk van befolyásolni annak ütemét, vagy azt is például, hogy a védettségi igazolvány milyen jogosultságokkal járjon.”

Hogy mire gondol Szentkirályi, amikor azt állítja, az embereknek is „lehetőségünk van befolyásolni” az újraindítás ütemét, nem világos.

Hacsak nem a kérdőív első kérdésére utal, mely így szól: „Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Mit gondolsz erről?”

És a lehetséges válaszok:

„Fokozatosan lehet feloldani a korlátozásokat.”

Vagy:

„A járvány végén, egy lépésben kell feloldani a korlátozásokat.”

Hát így nézne ki Magyarország kormánya szerint a mi nagy lehetőségünk, hogy befolyásoljuk az újranyitást. Köszönjük szépen.

Neked ajánljuk