Leverte a templomtorony csúcsát a vihar

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. május 28.

Katasztrófa

50 milliméter esőt hozott a vihar Csokonyavisontán, a templom mellett megrongálódott a kastély, beázott az idősek otthona, jó néhány magánház, és több út is járhatatlanná vált.

Fákat döntött ki, ágakat szakított le és épületeket, köztük templomot is megrongált az erős széllel érkező zivatar Somogyban – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szombaton.

A szombatra virradó éjjel érkező viharban nem sérült meg senki, főként utakra, épületekre és villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak miatt kérték tűzoltók segítségét.

A legtöbb bejelentés dél-somogyi településekről érkezett, a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a károk felszámolásán.

Kitértek rá, hogy Daránynál, Som és Nagyberény között, valamint Somogyudvarhely közelében a vasúti, Szulok és Homokszentgyörgy között a közúti forgalmat akadályozó fákat kellett eltávolítani, Háromfán, Rinyújnépen és Babócsán 700 fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás. A vihar megrongálta a csokonyavisontai templom tornyát, letörte a csúcsdíszt.

Vihar D?l-Somogyban

 
A vihar leverte a csokonyavisontai református templom tornyának csúcsát. Fotó: MTI/Kovács Attila
 
 
 

 

A csokonyavisontai polgármester Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy nem csak a templomot érte kár. Az ötven milliméter esőt hozó vihar megrongálta a villamos hálózatot, a kastélyt, beázott az idősek otthona, több út járhatatlanná vált, és a magánházakban okozott károkról is folyamatosan kap bejelentéseket az önkormányzat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk