Már katonák is szállítják az üzemanyagot a brit benzinkutakra

  • narancs.hu
  • 2021. október 4.

Katasztrófa

Első körben 65 sofőr állt be, Londonra és Délkelet-Angliára összpontosítanak.

Hétfőtől a brit hadsereg 200 tagja segít üzemanyagot szállítani a benzinkutakhoz, ezzel próbálják enyhíteni az Egyesült Királyságban kialakult benzinhiányt. A katonák először Londonban és a délkeleti régióban kezdik a szállítást, ezeken a területeken a legnagyobb ugyanis a benzinhiány. A brit kormányt többen bírálták már, amiért eddig nem vetették be a hadsereget, amikor a pánikvásárlás miatt káosz alakult ki a kutakon.

A BBC azt írja, a kormányszóvivő szerint a benzinkutak készletein már „a javulás jelei mutatkoznak, és hozzátette, hogy a kereslet „tovább stabilizálódik”.

Több mint 10 napja kezdődött a benzinválság, amikor a BP bejelentette, hogy számos benzinkútján elfogyott az üzemanyag. Mint ismert, a hír hallatán a britek pániktankolásba kezdtek, ami tényleges benzinhiányhoz vezetett. Az alapvető problémát azonban az okozza, hogy nincs elég teherautó- és kamionsofőr az országban.

(BBC)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk