Meghaladta a 30 ezret a koronavírus brit halálos áldozatainak száma

  • narancs.hu
  • 2020. május 6.

Katasztrófa

A halálozási számok lassan ugyan, de már csökkennek.

A szerdán ismertetett legfrissebb adatok szerint meghaladta a 30 ezret az új koronavírus okozta Covid-19 járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Robert Jenrick, az önkormányzatokért felelős miniszter, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta szerda este a Downing Streeten, elmondta, az előző 24 órában 649-en haltak meg a járványban, így a nagy-britanniai halálos áldozatok száma 30 076-ra nőtt.

Yvonne Doyle, az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England, PHE) orvosigazgatója azonban a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a halálozási számok lassan ugyan, de már csökkennek.

Doyle professzor a grafikonokkal illusztrált sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a napi halálozások számának hétnapos mozgó átlagát követő görbe – amely kisimítja a napi ingadozásokat - a múlt hónap második fele óta folyamatosan lefelé tart.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Nagy-Britanniában szerdáig 1 448 010 koronavírus-szűrést hajtottak végre és 201 101 ember lelete volt pozitív.
Az elmúlt egy napban 6111 új fertőzést mutattak ki.

Figyelmébe ajánljuk