Meghalt 10 krónikus beteg, és 2500-ra emelkedett a magyar fertőzöttek száma

  • narancs.hu
  • 2020. április 26.

Katasztrófa

A legtöbb beteg továbbra is Pest megyében van.

A ma reggeli adatok alapján 10 krónikus beteg halt meg és 57-tel, 2500-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. 485-en viszont már gyógyultan távoztak a kórházból, 927 koronavírusos beteget azonban ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásukat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet.

A kormányzati tájékoztató alapján még Budapesten (1274 ember) és Pest megyében (350) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (251), Győr-Moson-Sopron megye (75), Komárom-Esztergom megye (72), Csongrád megye (63) és Borsod-Abaúj-Zemplén (62)  Békés megyében van a legkevesebb (13) fertőzött Magyarországon.

Ne egyenek cukrot! Vegyenek Magyar Narancsot!

Mi minden van a friss számban? Zavar a kommunikációban, zavar a döntéshozatalban. Biztonságos-e megtartani május 4-ével kezdődően az érettségi vizsgákat?Kinek a felelőssége a diákok, a családtagjaik és a pedagógusok egészségének kockáztatása a járványhelyzetben?Teczár Szilárd okos cikkében megszólal Horn György, az AKG igazgatója és Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Neked ajánljuk