Mégis karanténba került a XVIII. kerületi gyanús beteg

  • narancs.hu
  • 2020. március 6.

Katasztrófa

A férfit mégiscsak sikerült elkülöníteni.

Min arról korábban beszámoltunk, péntek reggel jelentkezett egy XVIII. kerületi rendelőben egy ott élő, de holland állampolgárságú férfi, akinek magas láza volt, naok óta köhögött és fejfájásra panaszkodott. Azt is mondta, hogy kapcsolatba került egy másik holland állampolgárral, akinél már igazolódott a koronavírus-gyanú.

A férfit a rendelőben elkülönítették és mentők vitték volna kórházba, de innen önkényesen távozott. Később Szaniszló Sándor kerületi polgármester arról számolt be, hogy a férfi önként jelentkezett óvodás korú gyermekével és a nagymamával a Szent László Kórházban, de onnan vizsgálat nélkül elengedték.

Az ATV azonban most arról számolt be, hogy a férfi mégis karanténba került a kórházban.

Szebényi Attila, a XVIII. kerületi egészségügyi szolgáltató ügyvezető igazgatója a csatornának azt mondta, összeírták azoknak az adatait is, akik péntek reggel egy rendelőben várakoztak a férfival, de senki nem volt negyed óránál többet egy légtérben vele, ezért Szebényi szerint nincs nagy esély arra, hogy elkaphatták volna a vírust. Ettől függetlenül két hetes önkéntes otthoni karanténra kérik őket.

Szebényi azt is elmondta, az orvosnő, aki megvizsgálta a férfi védőruhában volt, ezért hétfn akár már újra rendelhet is.

További híreink a koronavírusról itt!

Figyelmébe ajánljuk