Megugrott a nagy-britanniai halálozási adat, miután a kórházakon kívüli esetek is bekerültek a statisztikába

  • MTI/narancs.hu
  • 2020.04.29 19:45

Katasztrófa

Az új számítási módszer szerint meghaladja a 26 ezret a járvány áldozatainak száma.

A kórházakon kívül bekövetkezett halálesetekkel együtt több mint 26 ezer halálos áldozata van az új koronavírus okozta Covid-19-járványnak Nagy-Britanniában - közölte szerdán a brit kormány.

Az eddig ismertetett napi nagy-britanniai halálozási adatok a kórházakban bekövetkezett halálesetek számát mutatták, de Matt Hancock egészségügyi miniszter kedden bejelentette, hogy szerdától a napi statisztikai összesítések tartalmazzák a kórházakon kívüli haláleseteket is.

Dominic Raab külügyminiszter a kormány szerdai tájékoztatóján elmondta: az új módszertannal összeállított teljes körű statisztika alapján az adatok regisztrálásának március 2-i kezdete óta 26 097-en haltak meg Nagy-Britanniában a koronavírus okozta betegségben.

Raab elmondta, hogy az angliai közegészségügyi szolgálat visszamenőleges adatsora erre az időszakra vetítve 3811 olyan halálesetet is tartalmaz, amelyeket a kórházakon kívül, például az idősotthonokban vagy a betegek saját otthonaiban regisztráltak.

Raab hangsúlyozta: ez nem jelenti a halálesetek számának hirtelen megugrását, hiszen a pótlólagos adatok csaknem két hónapra oszlanak el.

Neked ajánljuk