Nagyot ugrott, 20 ezer felett az új fertőzöttek száma

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 26.

Katasztrófa

69 beteg elhunyt, a negyedik oltás már kérhető. 

20 174 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 471 276-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 69 beteg, az elhunytak száma 41 087-re emelkedett – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Az aktív fertőzöttek száma 205 376 – ez valamivel magasabb, mint a második hullám csúcsán volt.

Kórházban 3145 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 164-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon a beoltottak száma 6 345 766, közülük 6 083 949-en már a második, 3 567 044-en pedig már a megerősítő harmadik oltást is megkapták.  

A kormányzati portál közölte: a negyedik oltás is már foglalható és felvehető, akár a most zajló oltási akciók keretében is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy a háziorvossal. Az oltóanyag-választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve, a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs – írták.

Kitértek arra, hogy azok az oltatlanok, akik a fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül, a betegségből történt felgyógyulás után olthatók.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk