Oltópont lett az osztrák elnöki rezidenciából

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. október 27.

Katasztrófa

Van der Bellen meghívott 300 embert az egykori császári palotába.

Az osztrák elnök kedden megnyitotta bécsi rezidenciáját a koronavírus elleni oltást megszerezni kívánó emberek előtt.

Van der Bellen meghívott mintegy 300 embert, hogy az osztrák főváros központjában lévő Hofburg, egykori császári palota termeiben kapják meg a védőoltásukat. A hivatal közlése szerint 230-an előre regisztráltak, mások pedig spontán sorban álltak, hogy megkapják az oltást, amit egy segélyszervezet munkatársai adtak be.

Van der Bellen azt mondta, hogy a maga részéről így szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megkapják a védőoltást. Eddig a lakosság 63,7 százaléka kapta meg mindkét koronavírus elleni vakcinát.

Az oltás néhány ellenzője a palota előtt tüntetett, és azt követelte, hogy Ausztria oldja fel a koronavírus elleni korlátozásokat.

Korm?nyv?ls?g Ausztri?ban

 
Alexander Van der Bellen osztrák államfő
Fotó: MTI/AP/Lisa Leutner

A szomszédos országban a múlt héten jelentették be, hogy november elsejétől a legtöbb ausztriai munkavállalónak igazolnia kell, hogy beoltotta magát, negatív lett a vírustesztje, vagy felépült a koronavírus fertőzésből.

Pénteken az osztrák kormány közölte, hogy a be nem oltott emberekre vesztegzári intézkedések várnak, ha feszítetté válik a helyzet az egészségügyi ellátórendszerben. Vagyis nem mehetnek majd bárokba, kulturális és sporteseményekre. Bizonyos szélsőséges körülmények között előfordulhat az is, hogy érvényes indok nélkül egyáltalán nem hagyhatják majd el otthonaikat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk