Puma sebesített meg egy kisgyereket Kaliforniában

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 29.

Katasztrófa

Beszámolók szerint a fiú életét az édesanyja menthette meg. A gyerek súlyos felsőtesti- és fejsérüléseket szenvedett.

Puma támadt rá egy kisgyermekre Kalifornia déli részén, Los Angeles közelében – közölték a hatóságok helyi idő szerint szombaton.

Az ötéves fiú a házuk közelében játszott Calabasas településen, amikor a vadállat rátámadt. A beszámolók szerint a fiú életét az édesanyja menthette meg, aki hallva a fia kiáltozását, kirohant a házból, és puszta kézzel ütlegelte, és rúgta a 30 kilós nagymacskát, ahol érte. Az állat nagyjából 40 méteren át vonszolta magával a fiút, míg végül elengedte. A gyereket súlyos felsőtesti- és fejsérülésekkel szállították kórházba. Állapota stabil.

Az eset még csütörtökön történt. Egy helyi vadőr később a helyszín közelében kilőtt egy pumát. DNS-teszttel megállapították, hogy ez az állat támadta meg a gyereket. A vadőrök egy másik pumát altatólövedékkel ártalmatlanítottak, de ezt később szabadon engedték, miután meggyőződtek róla, hogy nem volt köze a támadáshoz.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk