Robbanás Józsefvárosban: egy embert mentettek ki a romok alól

  • narancs.hu
  • 2023. május 1.

Katasztrófa

Egy idős férfit súlyos-életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. 

„Vélhetően gázrobbanás történt” – tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem Igazgatóságának szóvivője a 24.hu-t, miután Józsefvárosban vasárnap kisebb robbanás történt a Bérkocsis utcában. 

A robbanás következtében a negyven négyzetméteres első emeleti lakásban a födém szerkezete beomlott, illetve több fal megrogyott. Az ablakok kitörtek, az ajtók kiszakadtak a helyükről.

A tájékoztatás szerint az épületet öt ember hagyta el. A helyszínen a fővárosi katasztrófavédelem keresőkutyája a romok alatt embert jelzett. Itt egy férfit találtak a tűzoltók, akik kiemeltek a romok alól, és átadtak a mentőszolgálatnak.

A helyszínről egy idős férfit ellátást követően súlyos-életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink a területileg illetékes kórházba

– tájékoztatta 24.hu-t az Országos Mentőszolgálat ügyeletese. Jelenleg a helyszín biztosítása zajlik, a tűzoltók kint vannak a helyszínen. 

A Józsefvárosi Önkormányzat azt írta a Facebookon, hogy: „A ház régebb óta kiürítés alatt álló ház, ahonnan többeket már el is költöztettek. A mentés még tart, a házban a gáz, áram le van zárva, a környék tehát biztonságos. A két alsó lakott lakásból az érintettek átmeneti elhelyezése is folyamatban van. A tűzoltók, a katasztrófavédelem, és a polgármester jelenleg is a helyszínen vannak”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.

Aktivizmus színészekkel

  • Erdei Krisztina

Csoszó Gabriella aktivista fotós, töretlen kitartással vesz részt az ellenzéki tüntetéseken és osztja meg képeit azokkal, akik szeretnének mást is látni, mint amit a NER kínál.

Házasok hátrányban

  • Kiss Annamária

Középkorú házaspár egy protokollparti után vendégül lát egy fiatal párt egyetemi lakosztályuk teraszán, hajnali kettőkor. Az elején mit sem sejtenek arról, hogy ez lesz valamennyiük életének talán leghosszabb éjszakája.