Robbanás Józsefvárosban: egy embert mentettek ki a romok alól

  • narancs.hu
  • 2023. május 1.

Katasztrófa

Egy idős férfit súlyos-életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. 

„Vélhetően gázrobbanás történt” – tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem Igazgatóságának szóvivője a 24.hu-t, miután Józsefvárosban vasárnap kisebb robbanás történt a Bérkocsis utcában. 

A robbanás következtében a negyven négyzetméteres első emeleti lakásban a födém szerkezete beomlott, illetve több fal megrogyott. Az ablakok kitörtek, az ajtók kiszakadtak a helyükről.

A tájékoztatás szerint az épületet öt ember hagyta el. A helyszínen a fővárosi katasztrófavédelem keresőkutyája a romok alatt embert jelzett. Itt egy férfit találtak a tűzoltók, akik kiemeltek a romok alól, és átadtak a mentőszolgálatnak.

A helyszínről egy idős férfit ellátást követően súlyos-életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink a területileg illetékes kórházba

– tájékoztatta 24.hu-t az Országos Mentőszolgálat ügyeletese. Jelenleg a helyszín biztosítása zajlik, a tűzoltók kint vannak a helyszínen. 

A Józsefvárosi Önkormányzat azt írta a Facebookon, hogy: „A ház régebb óta kiürítés alatt álló ház, ahonnan többeket már el is költöztettek. A mentés még tart, a házban a gáz, áram le van zárva, a környék tehát biztonságos. A két alsó lakott lakásból az érintettek átmeneti elhelyezése is folyamatban van. A tűzoltók, a katasztrófavédelem, és a polgármester jelenleg is a helyszínen vannak”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk