Szlávik János: egy szerről bizonyított, hogy hatásos a koronavírus ellen
D__TT20200204007_top_story_lead.jpg
Szlávik János

Szlávik János: egy szerről bizonyított, hogy hatásos a koronavírus ellen

  • narancs.hu
  • 2020. április 22.

Katasztrófa

Dr. Jakab Ferenc virológus szerint pedig kevésbé valószínű az újrafertőződés.

"Az újfajta koronavírus elleni készítmények közül egy olyan van, aminek már bizonyított hatása van, ez a Remdesivir nevű készítmény, ami ún. fázis III. vizsgálatokban tart, ami azt jelenti hogy nagy számú betegen próbálják ki szerte a világon." - nyilatkozta SZlávik József, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az RTL klub Híradójának. Szlávik szerint a szer nemsokára Magyarországon is elérhetővé válik azok számára, akik súlyos, életveszélyes helyetben vannak a fertőzés miatt.

Dr. Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának virológusa is elárult néhány részletet a vírusról. „Nem gondolnám azt, hogy aki elkapta, az néhány héten vagy néhány hónapon belül újrafertőződhetne” - nyilatkozta, hozzátéve, hogy a kevés információ miatt még semmit sem tudni biztosan. Jakab szerint azoknál, akiknél enyhe vagy tünetmentes volt a fertőzés, kevesebb antitestet mutattak ki a vizsgálatok, így valószínűsíthető, hogy 1-3 évig védettséget élveznek az újrafertőzés ellen.

Via 444

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.