Tizenhatan haltak meg egy lakóházban keletkezett tűzben Dubajban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. április 16.

Katasztrófa

A lángok a város régi részében csaptak fel, ahol sok külföldi munkavállaló él.

Egy lakóházban keletkezett tűzvészben 16 ember meghalt, kilenc pedig megsérült szombaton az Egyesült Arab Emírség fővárosa, Dubaj egyik szegényebb negyedében – jelentette vasárnap a helyi média.

A lángok a város régi részében, az al-Rasz negyedben csaptak fel, ahol sok külföldi munkavállaló él. A tűz az egyik épület negyedik emeletén keletkezett.

A polgári védelem tájékoztatása szerint az előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy az épületben nem tartották be a biztonsági előírásokat. A közleményben nem írták meg az áldozatok nemzetiségét.

A főváros nevével azonos Dubaj, az Egyesült Arab Emírségek hét emírségének egyike, lakossága mintegy 3,3 millió fő, amelynek közel 90 százaléka külföldi.

„Az illetékes hatóságok alapos vizsgálatot folytatnak, hogy részletes jelentést készítsenek a baleset okairól”

– derült ki a tájékoztatásból.

A városban korábban is voltak látványos tűzesetek, amelyek jelentős károkat, de kevés áldozatot követeltek. A hatóságok 2017-ben szigorúbb építési szabályokat vezettek be, hogy minimalizálják a tűzveszélyt, amelyet elsősorban az épületek külső burkolatához használt, erősen gyúlékony anyagoknak tulajdonítottak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk