Több mint 8000 helyszínre nem értek ki mintát venni a mentők hétfőn

  • narancs.hu
  • 2020. október 29.

Katasztrófa

A Népszava szerint az Országos Mentőszolgálat a mintavételi kapacitásai végére ért.

"A mentőszolgálat szóvivője lényegében elismerte, hogy kapacitásgondjaik vannak. Úgy tudjuk, hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni" - írja a Népszava.

A lap információi szerint az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mintavételi kapacitásainak a végére ért. A lap kérdésére az OMSZ kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál  azt írta: a kezdeti néhány száz feladat után az elmúlt hetekben már napi több mint 5 ezer mintavételi igénylés futott be az OMSZ-hez, most pedig egyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is. Győrfi hozzátette:  igyekeznek minden tünetes beteghez 48 órán belül eljutni.

A Népszava más forrásból úgy tudja: nem ritka, hogy négy-öt nap múlva érkeznek meg a covid-tesztre várókhoz a mintavevők. A mentők egyik minta begyűjtője azt nyilatkozta a lapnak, hogy naponta átlagosan 5-6 ezer vizsgálatra van elég ember, ezért is érnek ki olykor több nap múlva a PCR-tesztre várókhoz.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!