Újabb medvetámadás Szlovákiában: két férfit kórházba szállítottak

  • narancs.hu
  • 2024. április 15.

Katasztrófa

Mentőhelikopterrel vitték őket kórházba.

Miután márciusban több medvetámadás történt Szlovákiában, és egy állatot ki is lőttek Liptószentmiklóson, most újabb esetről számolt be a SOPSR állami természetvédő szervezet szóvivője.

Vasárnap két túrázót sebesített meg súlyosan egy állat Polyána (Poľana) hegységben, Želobudská skalkán.

Úgy tudni, a túrázók letértek a kijelölt útvonalról, a támadás után mentőhelikopterrel kellett őket kórházba szállítani. Egy 49 és 39 éves férfit érte a támadás.

Az illetékes a TASR szlovák hírügynökségnek elmondta, hogy

arcukon, kezükön, illetve lábukon szerzett sérülésekkel szállították őket Besztercebánya kórházába.

Később a kórház azt közölte, hogy az idősebb férfi több súlyos sérülést szenvedett, elsősorban az arcát kellett műteni. A fiatalabb férfi pedig egy kevésbé súlyos vállsérüléssel úszta meg a támadást.

Hivatalos adatok szerint Szlovákiában mintegy 1200 medve él a vadonban. Az emberek és a medvék együttélése ugyanakkor politikai kérdéssé is vált Szlovákiában. Az egyre több medvetámadás miatt a szlovák parlament a medvék kilövési engedélyének enyhítését tervezi.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk