Ukrajna egy hónapra lezárja a határait

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. augusztus 26.

Katasztrófa

Külföldiek csak kivételes esetekben léphetnek be.

A koronavírus-járvány fokozódása miatt Ukrajna egy hónapra,  augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét lezárja határait a külföldiek előtt - jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök az ukrán kormány szerdai ülésén.

A döntést a kabinet egyhangúlag támogatta - számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál, hozzátéve, hogy a végleges határozatot csütörtökön teszik közzé.

"Tekintettel a betegség előfordulási arányára, meg kell védenünk polgárainkat és felelős kiállást kell mutatnunk külföldi partnereink felé" - jelentette ki a miniszterelnök.

A beutazási tilalom nem terjed ki a tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre, továbbá egyes konkrét esetekben is készek kivételt tenni, amiről az ukrán határőrszolgálat hoz majd döntést.

A jelenleg augusztus végéig hatályban lévő országos korlátozó intézkedéseket újabb két hónapra, október 31-ig meghosszabbították. Bizonyos szabályok általánosan érvényesek, azaz kötelező a maszkviselés nyilvános helyeken és a távolságtartás, valamint a kézfertőtlenítő szerek használata mindenhol.

Ukrajnában szerdára 1670 új esettel 110 ezer 085-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 36 újabb halálos áldozattal 2354-re.

Neked ajánljuk