Vesztegzárral védekeznek Portugáliában a delta variáns ellen

  • narancs.hu
  • 2021. június 18.

Katasztrófa

Hétfőn reggel 6 óráig 2,8 millió ember nem hagyhatja el a lakóhelyét, és más sem léphet be azokra a településekre – de vannak kivételek.

A pénteken 15 órakor életbe lépett és hétfő reggel 6-ig tartó korlátozás Portugália fővárosa, Lisszabon mellett több környező települést érint – írja a Telex a Correio da Manhã beszámolója alapján.

Mariana Vieira da Silva kabinetminiszter azt nyilatkozta, hogy Lisszabonban romlik a járványhelyzet, most 300 új fertőzött jut 100 ezer lakosra, és amit bevezettek, az nem is járványvédelmi intézkedés, hanem kísérlet arra, hogy megfékezzék azt, amit Lisszabonban tapasztalnak.

A vesztegzár ugyanakkor nem vonatkozik a repülőjáratokra és a munkaügyi célú utakra, és a portugál fővárosba a turisták is bemehetnek a hétvégén.

Azóta nő ismét a fertőzések száma, amióta az Európai Unióból és Nagy-Britanniából érkező látogatók előtt Portugália megnyitotta a határt. A delta variáns Nagy-Britanniában terjed gyorsan, a legtöbb új megbetegedésért ez a felelős. 

A delta variáns Oroszországban is jelen van, egy nap alatt 9056 új fertőzöttet regisztráltak Moszkvában, ott ilyen sok megbetegedés 24 óra alatt nem volt a járvány kitörése óta.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk