Vonatbalaset történt Németországban, hárman meghaltak

  • narancs.hu
  • 2022. június 3.

Katasztrófa

Három vagon felborult. 

Vonatbaleset történt a dél-németországi Garmisch-Partenkirchenben, legalább hárman életüket vesztették, többen megsérültek.

Garmisch-Partenkirchen járási körzeti hivatalának szóvivője a német dpa hírügynökségnek arról számolt be, hogy legalább hatvan embert kezelnek kórházban, közülük tizenhatot súlyos sérülésekkel. A regionális vonatjárat München felé tartott és délben siklott ki – tájékoztatott a szövetségi rendőrség egyik szóvivője. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet.

A szerencsétlenség következtében három vagon felborult, a helyszínre riasztott hatóságok a szerelvény ablakain keresztül húzták ki az utasokat. A beszámolók szerint minden korosztályból láttak el sérülteket, de, mint arról a szóvivő beszámolt, „nem kizárt”, hogy a nyári szünet kezdete miatt sok iskolás korú utazott a vonaton.

Mivel a szerelvény elzárta a vonalon közlekedő járatok elől a síneket, a Münchenből, valamint Mittenwaldból érkező vonatok rövidített útvonalon közlekednek, a vonalat összekötő Garmisch-Partenkirchenben pedig pótlóbuszok segítik a terelt forgalmat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk