drMáriás megkoronázta Novák Katalint

  • narancs.hu
  • 2022. március 10.

Képzőművészet

Mickey egér és Nagy Gonosz Farkas, babák és cumik társaságában, furulyával a szájában, fején koronával festette meg az új köztárasági elnököt drMáriás.

Novák Katalint köztársasági elnökké koronázzák Picasso műtermében - ezzel a címmel festette meg Novák Katalint köztársasági elnökké választásának alkalmából drMáriás.

 

A festő hosszú leírást is adott festményéhaz, amelyben többek között arról értekezik: a kép azt is érzékelteti, hogy Novák Katalin új posztján sem feledkezik majd meg a gyermekvállalási kedv erősítéséről, amit a fellépők és a résztvevők között szétosztott megannyi színes cumi jelképez, valamint az új sikeres nemzedékeket szimbolizáló babák, amelyek lebegő lufikként töltik be a teret.

drMáriás hozzáteszi: Novák Katalin várhatóan elnöki ciklusa során rengeteg óvodában, iskolában, gyárban, kórházban, idősek otthonában, kaszárnyában, szerelőcsarnokban, tűzoltóállomáson, művelődési házban, kézműves-fesztiválon, tüntetésen és sztrájkon játssza majd el csodafurulyáján az Örömódát, hogy így aranyozza be Magyarország minden napját s elhozza az örök békét.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk