A KDNP dunaújvárosi elnöke nem támogatja a kormánypártok polgármesterjelöltjeként bemutatott Magyar Andrást

  • narancs.hu
  • 2024. április 12.

Kis-Magyarország

Mert 2022-ig az MSZP helyi elnöke volt.

Egyre feszültebb a hangulat a belső konfliktusokkal terhelt dunaújvárosi Fidesz–KDNP-ben, a KDNP helyi elnöke szerint ugyanis a pártszövetség polgármester-jelölte alkalmatlan a feladatra – írja a Dunaújváros.com.

A kormánypártok jelöltbemutató sajtótájékoztatója szerint a pártszövetség Magyar Andrást indítja a júniusi önkormányzati választáson, aki 2022-ig az MSZP dunaújvárosi elnöke volt. Egy a portál birtokába került levélben azonban a dunaújvárosi KDNP elnöke világosan kimondta: ők nem kérnek a szocialista ejtőernyősből.

„Magyar András jelölését a KDNP Alapszervezet Dunaújváros magam és a tagjaink nevében nem tudom, nem tudjuk támogatni”

– írta Kis Péter. Kérdéses tehát, hogy mi alapján jelentette be Mészáros Lajos országgyűlési képviselő és Molnár Krisztián választókerületi elnök a volt MSZP elnök jelölését. A lap szerint szűk körben dőlhetett el a kérdés, ha még saját harcostársaikat sem vonták be az egyeztetésbe.

A portál birtokába került levélben a KDNP-s vezető egyébként arról is utalt, hogy a döntéseket nem helyben, hanem a Fidesz budapesti központjában hozzák meg, amit megválasztása esetén Magyar Andrásnak is végre kellene hajtania. „El nem tudom képzelni azt a városvezetést, amiben egy baloldali beállítottságú, baloldali szavazókat megszólító polgármester a Fidesz országos választmányától kapott instrukciók alapján vezeti Dunaújvárost” – fogalmazott Kis Péter.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk