Koronavírusos a lakiteleki polgármester, karanténban a hivatali dolgozók

  • B. T.
  • 2020. szeptember 3.

Kis-Magyarország

Pozitív lett a települést vezető Madari Róbert tesztje, gyakorlatilag bezárt a polgármesteri hivatal.
"Tisztelt Lakitelekiek! Amint előző közleményemben olvashatták – az arcüreggyulladásom elhúzódó gyógyulása alapján– háziorvosom, velem teljes egyetértésben értesítette az illetékes járványügyi hatóságot és kérte a COVID tesztelésemet. A tesztminták levétele ezen a héten kedden délelőtt megtörtént. Ma reggel hívott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Járványügyi Osztályának munkatársa és közölte, hogy a tőlem levett mintákon végzett teszt eredménye pozitív lett" – írta a Facebookon a település polgármestere, Madari Róbert.
Előzőleg a kecsup.hu helyi információkra hivatkozva kereste meg az érintettet, valóban koronavírusos-e. A polgármestert inkább az foglalkoztatta, ki lehetett a kecskeméti független portál helyi informátora, majd azt mondta, később közleményt fog kiadni.

 

A helyi portál Lakitelek jegyzőjét is kereste, aki megerősítette, hogy pozitív lett Madari Róbert polgármester tesztje, és emiatt gyakorlatilag már most is zárva a polgármesteri hivatal. A dolgozóknak többségének, akik az elmúlt napokban érintkeztek Madarival, karanténba kellett vonulnia, és home office-ban dolgozik tovább.

Leszsák Sándor (j) és Madari Róber polgármester

Leszsák Sándor (j) és Madari Róber polgármester

Fotó: Madari Róbert/Facebook.com

Egy korábbi polgármesteri tájékoztatás alapján két hete hirtelen megugrott a karanténban lévők száma Lakiteleken. A polgármester családjában éppen az idő tájt volt lakodalom – emlékeztet a kecsup.hu.

(Címlafotónkon Madari Róbert lakitelki polgármester, a felvétel forrása: Madari Róbert/Facebook.com.)

Figyelmébe ajánljuk