A város működése is veszélybe került Túrkevén a termálfürdői tűz miatt

Kis-Magyarország

A nyár első napján kigyulladt Túrkeve legfontosabb idegenforgalmi intézményében, a termálfürdőben a fedett részen található szauna. Az anyagi kár meghaladhatja a 150 millió forintot.

Az esetről elsőként a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál számolt be. Mint írták, a tűz a szaunában keletkezett, majd a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre és a födémre is. Az épületben vendégek nem tartózkodtak.

"Elképesztő, hihetetlen, de ég a strandunk." Ezzel kezdte Facebook-bejegyzését június 1-én Sallai R. Benedek. Túrkeve polgármestere  hozzátette, a fedeles medence épülete ég. A polgármester közölte, nem csak a város legfontosabb idegenforgalmi intézményének működése, a város idegenforgalmi idénye került veszélybe, hanem ezen keresztül a város működése is. Úgy vélte, ezen a nyáron nagy eséllyel a fedeles rész már nem fog működni, és minimum százmilliós mértékű a kár.

Aztán hamar kiderült, a 100 milliós kár már 150-nél tart. Mint két nappal később írta, "a kár jelentős, pontos mértékét még nem ismerjük, előzetes becslések alapján meghaladja a 150 millió forintot, de a feltárás még zajlik." Hozzátette, a tűz forrásaként megjelölhető délkeleti szárny egyik szaunája hónapok óta üzemel, soha semmilyen hibát nem produkált, feltételezhető, hogy a káresemény innen indult, de igazából még senki nem tudja pontosan, hogy mi történt. Egy ilyen szaunának akkor sem lenne szabad tüzet okozni, ha éjjel-nappal megy. Mint írta, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne folytassák a mindennapi működést. Szerinte

ha a káreseménnyel érintett épületrészt sikeresen lezárják, akkor akár 1-2 héten belül a zárttéri medencerészek is kinyithatnak. 

A Túrkevei Termál- és Élményfürdő közösségi oldala - amely szerint a város kiemelkedő kincse a gyógyvíz és az arra épült gyógyfürdő - nem tett említést a jelentős káreseményről. Annyit írtak csupán múlt szerdán, hogy a következő napon a fürdő technikai okok miatt zárva tart.

A helyszínre ment F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, aki védősisak nélkül tekintette meg a romos szaunát, majd közölte, a kormányhoz fordultak segítségért.

 (Címlapképünk forrása: Sallai R. Benedek Facebook) 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk