Ütötték-verték egymást a játékosok – balhé egy kiskőrösi kézilabda meccsen

  • narancs.hu
  • 2020. október 19.

Kis-Magyarország

A Kiskőrösi Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy férfit, aki még szeptember végén Kiskőrösön egy férfi kézilabda meccsen cserejátékosként rátámadt a hazaiak egyik játékosára, és többször megütötte.

A vád szerint szeptember 26-án este Kiskőrösön kézilabda meccs volt, amelyen a hazai és egy siklósi csapat mérkőzött egymással. A nyilvános bajnoki mérkőzésen a játékidő letelte előtt 10 másodperccel, az egyik kiskőrösi és siklósi játékos között konfliktus alakult ki - áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

Ezt látta az ügy vádlottja, a siklósi játékos apja, aki szintén játékosként a cserepadon ült. Berohant a pályára és rátámadt a konfliktusban részes kiskőrösi játékosra. Meglökte a kiskőrösi férfi felsőtestét, mire a megtámadott játékos védekezésül átkarolta a vádlott nyakát, így mindketten a földre kerültek. Ezután a vádlott a kiskőrösi játékos hátára térdelve ököllel ütötte tovább. A további bántalmazást az odaérkező csapattársak akadályozták meg, a konfliktus hevében kisebb lökdösődés is kialakult.

Ezután mintegy 10 perccel a vádlott a versenybíró utasítására elhagyta a játékteret. Az öltözők előtt a folyosón állt a korábban megtámadott kiskőrösi játékos. A vádlott odament hozzá, és egyszer, nagy erővel pofon ütötte. A bántalmazás miatt a játékos a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A nyomozás után a kiskőrösi rendőrök kezdeményezték a vádlott bíróság elé állítását. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt múlt pénteken állította bíróság elé. A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Figyelmébe ajánljuk