Csúnya ellentmondásba keveredett putyinista ismerősei miatt a Jobbik alelnöke

  • - ngm -
  • 2016. december 13.

Kis-Magyarország

Toroczkai László az ásotthalmi betelepítés miatt kényszerült magyarázkodásra. Nehezen hihető verziót adott elő.

A múlt héten megjelent címlapsztorink miatt kereste fel a Magyar Idők Ásotthalom jobbikos polgármesterét még a múlt hét végén. Történetünk lényege az volt, hogy Toroczkai László segítő együttműködést nyújtott egy olyan ingatlanprojekthez, amelyet egy lovagrend maskarái mögé bújt, brit putyinista csoport szervez. A célközönség olyan vallásos, muszlimellenes nyugat-európai kör lenne, akik attól tartanak, hogy Nyugat-Európa hamarosan összeomlik a multikulturalizmus és a menekültválság miatt.

Toroczkai László

Toroczkai László

Fotó: MTI

 

Hogy a Jobbik-alelnök segítsége mennyire igaz, ahhoz bemutattuk azt a videófelvételt, amelyet az említett lovagrend, a Knights Templar International készített Toroczkai Lászlóval.

Csakhogy Toroczkai később már azzal állt elő a Magyar Időknek, hogy pusztán „arról volt szó, hogy interjút adtam Téglásy Imrének, az Alfa Szövetség vezetőjének, akiről akkor nem tudtam, hogy a lovagrend tagja”.

Ezzel az érveléssel azonban több probléma is van.

Leginkább az, hogy Toroczkai még márciusban részt vett azon a lovagrendi vacsorán, amit a nevezett lovagrend szervezett, az említett videó azonban két hónap múlva, május végén jelent meg, és látható, hogy amúgy is tavasszal készült a felvétel. Azaz nagyon is tisztában kellett lennie Toroczkainak avval, hogy kicsoda is Téglásy Imre.

false

 

 

És nézzék a publikálási dátumot a YouTube-videón:

false

 

 

 

Azaz nem stimmel a Jobbik alelnöke által előadott időrend. Sőt, a lovagrend honlapjának url-címében is május, azaz az 5. hónap van megjelölve publikálási időnek:

false

 

De más miatt sem áll össze Toroczkai verziója.

Vajon mennyire életszerű, hogy az abortuszellenes missziót folytató Alfa Szövetség forgat egy riportfilmet Ásotthalomról? Mi célból? Mégis mit mondott a Jobbik alelnökének Téglásy az interjú előtt? Azután se esett le a tantusz Toroczkainál, miután elment a lovagrend vacsorájára, hogy miről lehet szó? És vajon miért nem veteti le a videót Toroczkai, ha Téglásy becsapta őt azzal, hogy elhallgatta az eredeti szándékot, a lovagrend ingatlanprojektjét?

Megkerestük az ügyben Téglásy Imrét, hogy tisztázzuk, tényleg átverte-e Toroczkai Lászlót, vagy a Jobbik alelnöke nem mondott igazat róla – harmadik verzió logikus mód nincs. Téglásy azonban írásban közölte: nem kíván nyilatkozni. Így arra sem kaphattunk választ, hogy cikkünk megjelenése után miért változtatta meg a nevét a lovagrend magyar szárnyának Fb-oldala.

Megkerestük Toroczkai Lászlót is, hogy ellentmondásaival szembesítsük. A Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere azonban nem reagált érdeklődésünkre, és nem oszlatta el azt a gyanút, hogy hazudott a Magyar Időknek.

Végezetül pedig álljon itt egy szépséges fotó Toroczkairól és Jim Dowsonról, a brit putyinista pénzfelhajtó emberről:

false

 

Megírtuk ezeken kívül még azt is, hogy a Jobbik egyáltalán nem idegeskedik amiatt, hogy putyinista újfasiszták zsizsegnek a párt körül.

További részletek az újságárusoknál kapható Magyar Narancsban!

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.