Elloptak 96 zsák műtrágyát, ez most 2 milliós kár

  • narancs.hu
  • 2022. október 4.

Kis-Magyarország

Eleve drága volt, a háború miatt hiánycikk lett. Nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség. 

Miután március óta nem ért el eredményt a nyomozás, most 300 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a baksi műtrágyalopás ügyében.

A rendőrségi közlemény szerint idén a március 21-éről 22-ére virradó éjszakán, illetve március 25-e éjjelén ismeretlen tettesek jutottak be egy baksi vegyianyag-raktárba, úgy, hogy levágták a kapun lévő lakatot. A raktárból 96 zsák kálium-nitrát műtrágyát vittek el, az anyag 25 kilogrammos zsákokban volt. A bűncselekménnyel okozott kár csaknem kétmillió forint. 

A közlemény szövege nem utal arra, hogy a mellékelt fotó a bűncselekmény idején készült-e, mindenesetre a kamerafelvételből kikockázott képen két tetőtől talpig védőruhába öltözött ember látható.

 
 

A közlemény szerint a 300 ezer forintot annak lehet kifizetni, „aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetők azonosíthatóvá, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti”. 

A műtrágya ára már a háború előtt is drága volt, két év alatt a nyolcszorosára nőtt a 24.hu cikke szerint. Európában az egyik legnagyobb műtrágya-előállító Fehéroroszország, amellyel szemben már a Ryanair-gép leszállítása, Raman Prataszevics elfogása után szankciókat vezettek be. A múlt héten Alexander Lukasenko fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója után Lukasenko arról beszélt, hogy a nyugatnak tisztelettel kell viszonyulnia országaikhoz, mert előbb-utóbb úgyis ráfanyalodik az orosz és fehérorosz műtrágyára.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk